Chocoladebavarois met in advocaat gemarineerde peer

(nagerecht voor 4 personen)

Ingrediënten:

  • 2 stuks rijpe handperen
  • 1 eetlepellikeur de Poire William
  • 1 deciliteradvocaat
  • 125 gram melkchocolade (couverture)
  • 1 decilitervolle melk
  • 1  blaadje  gelatine
  • 1 deciliterslagroom
  • 20 gram suiker
  • 4 stuks kletskoppen
  • 2  stuks schuimkoekjes
  • 4 stuks chocoladekrullen
  • poedersuiker om te bestuiven

Voorbereiding (vanaf 24 uur tevoren):

Schil de peren en verwijder het klokhuis. Snijd de peren in gelijkmatige kleine blokjes (en brunoise). Meng de perenbrunoise met de likeur poire william en de advocaat. Verdeel dit mengsel over vier grote likeurcoupes.

Doe de melkchocolade, de melk en de suiker in een pan. Zet de pan op een laag vuur en roer tot de chocolade en de suiker opgelost zijn in de melk. Week intussen het gelatineblaadje in koud water. Los de gelatine op in het chocolademengsel en laat dit vervolgens afkoelen. Klop de slagroom tot yoghurtdikte en spatel dit door het afgekoelde chocolademengsel.

Vul de likeurcoupes met deze melkchocoladebavarois en strijk de bovenzijde glad met een lepel. Dek de glazen af met huishoudfolie en laat deze minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

Bereiding à la minute (circa 5 minuten):

Garneer de gevulde likeurcoupes met de kletskoppen en de chocolade krullen. Verkruimel de schuimkoekjes en strooi dit op de chocoladebavarois. Bestrooi de coupes tenslotte met poedersuiker.

Bijpassende wijn:

Gianni Doglia – Moscato d’Asti

Een heerlijke compagnon van fruit, chocolade en lichte desserts. Deze wijn met de Muscat blanc a petit grain druiven heeft een lichte pareling van frisse zuren en citrusaroma’s.