Over ons

Gastheer en gastvrouw van de Nieuwe Wijnhoeve zijn Ferencz en Valérie Deli. Wijnkenners en  wijnliefhebbers pur sang. Ferencz is vinoloog en altijd op zoek naar innovaties in de wijnwereld.

Ferencz Deli

Hij was het die als eerste duurzame Terra Vitis wijnen naar Nederland importeerde. Het leverde hem de officiële Franse titel van Terra Vitis ambassadeur op.

Daarnaast staat hij aan de basis van het natuurlijk produceren van wijn. In samenwerking met wetenschappers van de HAS Hogeschool in Den Bosch werd een manier ontdekt om citroenmelisse te mengen met een kruidenmengsel. Dit werkende extract met de naam SURE is de natuurlijke vervanger van sulfiet in wijn. Erkend oenoloog Stan Beurskens ontwikkelde vervolgens op verzoek een top of the line Riesling. Het resultaat is vanzelfsprekend te koop bij de Nieuwe Wijnhoeve.

Valérie Deli

Valérie Deli, echtgenote van Ferencz, weet als echte Française uit Normandië hoe goede wijn je leven kan verrijken. Met haar onvervalste heerlijke Franse accent kan ze je precies vertellen welke wijn het beste bij welk gerecht past. Samen met Ferencz begeleidt ze de wijnproeverijen en zal je haar het meeste zien in de Nieuwe Wijnhoeve.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.